Publicador de continguts

Consells de salut davant la calor

16/07/2024 - Consells de salut davant la calor

Exposar-se a les altes temperatures ambientals pot tindre efectes sobre la salut. No dubtes a consultar esta secció i els seus enllaços per a obtindre consells de salut per a evitar o mitigar que les altes temperatures causen mal sobre la teua salut i la dels teus.

Dia Mundial contra el Melanoma

23/05/2024 - Dia Mundial contra el Melanoma

 


 

El 23 de maig se celebra el Dia Mundial contra el Melanoma, amb la finalitat de sensibilitzar i conscienciar a la població sobre esta mena de càncer de pell, així com divulgar la importància del diagnòstic precoç d'esta malaltia.

El melanoma representa el 4% dels tumors malignes de la pell, incrementant la seua incidència a nivell mundial en els últims 25 anys. 

 


 

JORNADA: L'assistència sociosanitària en la Comunitat Valenciana

19/02/2024 - JORNADA: L'assistència sociosanitària en la Comunitat Valenciana

El comité de bioètica del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat una Jornada per a tractar sobre l'atenció sociosanitària a la Comunitat Valenciana. L'objectiu principal d'esta jornada és divulgar entre professionals com és l'atenció sociosanitària actualment en el nostre territori, i debatre sobre els seus aspectes ètics i legals així com l'abordatge per a professionals de les distintes problemàtiques o casuística que es presenten en la prestació d'estos servicis.

 

Encara que la jornada ha sigut dirigida a professionals d'este àmbit tant d'Hospitals, Centres d'atenció primària i treballadors socials d'entitats locals, també s'ha invitat a participar a associacions de malalts, col·lectius i entitats afins a les cures sociosanitàries així com a la ciutadania en general que tinga desig de conéixer més sobre esta atenció que presten actualment els servicis públics socials i sanitaris del nostre entorn.

 

L'acte tindrà lloc durant el matí de dijous que ve 29 de febrer en el Gran Teatre de Xàtiva. A la seua obertura està prevista l'assistència de l'Alcalde de Xàtiva Roger Cerdà com a representant de l'entitat local col·laboradora en esta organització. També estarà present el Gerent del departament de salut Xàtiva-Ontinyent Juan Manuel Campos i el president del comité de bioètica departamental i cap de la Unida d'hospitalització domiciliària Manuel Hernández qui també tancarà la jornada amb un resum de les intervencions després del torn de participació dels assistents.

 

La inscripció és gratuïta i per a aquells professionals que ho sol·liciten es facilitarà una certificació d'assistència.

 

Jornada de portes obertes MIR EIR PIR 2024

07/02/2024 - Jornada de portes obertes MIR EIR PIR 2024

Dilluns que ve 11 de març a les 9.30 hores tindrà lloc la Jornada de Portes Obertes MIR-EIR-PIR 2024. Com cada any el nostre departament rep a tots aquells MIR, EIR o PIR que es troben ara en fase d'elecció de la seua centre en el que cursaran la seua residència. Este acte pretén mostrar els potencials formatius dels nostres diferents servicis i unitats així com donar a conéixer els nostres professionals i els centres docents en atenció primària.

Més *info en els nostres canals *info i en :

https://xativaontinyent.san.gva.es/documents/d/xativaontinyent/pre-video-jornadamir2024

L’Hospital Lluís Alcanyís acull més de 80 especialistes en neurofisiologia en una Jornada sobre l’el

02/02/2024 - L’Hospital Lluís Alcanyís acull més de 80 especialistes en neurofisiologia en una Jornada sobre l’electroencelalografia qualitativa (QEEG)

El servei de Neurofisiologia de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva actualitza per mitjà d'una jornada científica, els coneixements dels professionals en electroencefalografia quantitativa (QEEG) Este esdeveniment ha reunit hui a 81 a metges especialistes en neurofisiologia clínica, tant d'hospitals de la Comunitat Valenciana com d'Hospitals de Madrid i Barcelona.

El Departament de Salut obri el seu cicle de formació transversal per als seus professionals

01/02/2024 - El Departament de Salut obri el seu cicle de formació transversal per als seus professionals

El departament de salut Xàtiva-Ontinyen inicia un cicle de formació transversal per als seus professionals

Equip directiu del Departament i Ajuntament de Xàtiva visiten els centres d'atenció primària de la c

05/12/2023 - Equip directiu del Departament i Ajuntament de Xàtiva visiten els centres d'atenció primària de la ciutat

Amb l'objectiu de conéixer les necessitats així com les potencialitats de les infraestructures sanitàries de Xàtiva, el gerent i equip directiu d'atenció primaria ha visitat junt a l'alcalde i regidoria de sanitat de l'Ajuntament de Xàtiva les infraestructures sanitaries d'atenció primària en la ciutat.
 

El departament tutoritza 14 hospitals valencians per a desemvolupar plans de gestió de l'empremta de

24/11/2023 - El departament tutoritza 14 hospitals valencians per a desemvolupar plans de gestió de l'empremta de carboni i cap a una sanitat més sostenible

La Unitat d’Innovació i Investigació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent de la Conselleria de Sanitat i la Fundació Fisabio han organitzat la segona edició de la Jornada Sanitat Sostenible. Es tracta d’un esdeveniment que compta amb el suport de l’organització d’àmbit internacional Salut sense Mal (Health Care Without Harm Europe HCWH) i ECODES, entitat que facilita les eines de càlcul acreditades pel Ministeri de Transició Ecològica.

Xàtiva-Ontinyent guardonat per les seues inciatives en descarbonització de la Sanitat

24/11/2023 - Xàtiva-Ontinyent guardonat per les seues inciatives en descarbonització de la Sanitat

Les accions per la reducció de les emissions de CO2 del departament de salut Xàtiva-Ontinyent han aconseguit situar-se entre les deu primeres en el concurs nacional de projectes que organitza l'entitat ECODES que promou accions en distints àmbits que aconseguisquen implementar Objectius de Desenrotllament Sostenible i l'Acord de París.

Urgències pediàtriques de l'Alcanyís humanitza la seua sala d'espera amb un mural de gran format

17/11/2023 - Urgències pediàtriques de l'Alcanyís humanitza la seua sala d'espera amb un mural de gran format

La sala d'espera d'urgències pediàtriques de l'Hospital de Xàtiva, acull un mural de gran format que pretén entretenir i fer més suportable l'estada a l'hospital dels més menuts

Xàtiva acull el lliurament de premis del dia internacional de la Radiologia

06/11/2023 - Xàtiva acull el lliurament de premis del dia internacional de la Radiologia

L'elecció de Xàtiva per a celebrar este esdeveniment d'àmbit estatal es deu al fet que l'amfitrió és un dels guardonats l'any 2022 que va ser el Servei de Radiologia de l'Hospital Lluís Alcanyís qui va ser premiat com a millor servei de radiologia per la seua dilatada implicació en la difusió i ensenyança de l'ecografia Doppler. 

Sanitat premia tres projectes innovadors dels professionals del departament de salut Xàtiva-Ontinyen

03/11/2023 - Sanitat premia tres projectes innovadors dels professionals del departament de salut Xàtiva-Ontinyent

El Departament de Salut organitza la segonda edició del concurs d'idees innovadores entre professionals de la Salut. Davall el títol de “Jo Innove” es premia la idea més innovadora que millore l'assistència sanitària i seguretat de pacients i professionals. Superada la preselecció del jurat cualificador, “Jo Innove” es prepara per a presentar a votació entre els professionals del Departament les tres idees finalistes d'altres tants equips investigadors i d'innovació.
El concurs compta amb el finançament de la fundació FISABIO i l'Agència Valenciana d'Innovació AVI, així com el suport del laboratori Boheringuer.

Es licita el projecte de construcció del nou centre de salut Xàtiva II

27/10/2023 - Es licita el projecte de construcció del nou centre de salut Xàtiva II

La Conselleria de Sanitat ha publicat la licitació de la redacció del projecte per a la construcció del segon centre de salut a Xàtiva. L'anunci, publicat en la plataforma de contractació per al sector públic, estableix un termini d'execució de huit mesos per al projecte d'arquitectura i enginyeria que dissenyarà el projecte definitiu, i compta amb un pressupost de licitació de 180.684 euros. 

L'Hospital General d'Ontinyent aconsegueix el premi TOP20 de gestió hospitalària global

26/10/2023 - L'Hospital General d'Ontinyent aconsegueix el premi TOP20 de gestió hospitalària global


L'Hospital General d'Ontinyent ha aconseguit el premi Top20 a la gestió hospitalària global en la categoria d'hospitals xicotets que entrega la institució IQVIA des de fa més de 20 anys. 
 

l'Hospital de Xàtiva inicia la seua segona edició de tutoria per al càlcul i reducció de l'empremta

18/10/2023 - l'Hospital de Xàtiva inicia la seua segona edició de tutoria per al càlcul i reducció de l'empremta de carboni en dotze hospitals de la Comunitat Valenciana

En col·laboració amb ECODES, HCWH Europe, l'àrea d'innovació de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha posat en marxa la segona edició del seu programa de tutoria per a ajudar als hospitals espanyols a integrar l'acció pel clima en la seua planificació sanitària i a desenrotllar competències en la gestió del carboni. 

 

La Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital de Xàtiva realitza més de 900 atencions en l'últim c

17/10/2023 - La Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital de Xàtiva realitza més de 900 atencions en l'últim curs.

La Unitat Pedagògica Hospitalària (UPH) de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha atés el darrer curs a 495 xiquetes i xiquets ingressats en la el Servei de Pediatria i ha realitzat 960 atencions pedagògiques a pacients en edat escolar tant hospital de dia, consultes i hospitalització.

Obert el nou curs escolar, la coneguda com a "escoleta de l'hospital" prepara ja les activitats lúdiques i formatives per a l'anumnat durant la tardor i de cara a les activitats nadalenques.

La cuina de l'Hospital Lluís Alcanyís acreditada en norma ISO en garantia de seguretat alimentària

14/07/2023 - La cuina de l'Hospital Lluís Alcanyís acreditada en norma ISO en garantia de seguretat alimentària

La cuina de l'Hospital Lluis Alcanyís ha sigut acreditada amb la norma ISO 22000 pel seu sistema de gestió de la seguretat alimentària. L'objectiu d'esta acreditació és el d'harmonitzar, regular i unificar els criteris necessaris per a garantir aliments segurs i de la millor qualitat. 

Sanitat invertix més de 500.000 euros en la millora de cinc consultoris del Departament Xàtiva-Ontin

13/07/2023 - Sanitat invertix més de 500.000 euros en la millora de cinc consultoris del Departament Xàtiva-Ontinyent

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent a través del pla PIAC (pla d'intervenció arquitectònica en consultoris) de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha concedit ajudes per valor d'un total de 559.924 euros per a la millora dels consultoris de Quatretonda, Lloc Nou d'En Fenollet, Montaverner, Montesa y genovés.

Unitat de Asma organitza una activitat en el Dia Mundial de l'Asma

02/05/2023 - Unitat de Asma organitza una activitat en el Dia Mundial de l'Asma

  • Coincidint amb el dia mundial de l'Asma, el Servei de Pneumologia de l'Hospital Lluís Alcanyís està celebrant hui una activitat per a informar sobre esta malaltia i conscienciar pacients i acompanyants sobre un ús responsable amb el medi ambient dels tractaments amb inhaladors.
  •  Així s'ha instal·lat un estand en el qual metges residents de medicina de família i comunitària, i especialistes de pneumologia i al·lergologia oferixen informació sobre esta patologia així com d'un correcte ús dels diversos tipus d'inhaladors que s'utilitzen en el tractament d'aquesta afecció.

Setmana de la Seguretat i la salut en l'entorn laboral de Sanitat

20/04/2023 - Setmana de la Seguretat i la salut en l'entorn laboral de Sanitat

Amb motiu del Dia Mundial de la Seguretat i Salut en el Treball 2023 la Unitat de prevenció de riscos laborals (UPRL) del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent ha organitzat una campanya de conscienciació entre els professionals sobre alguns riscos que es registren i la seua forma d'evitar-los.