Publicador de continguts

La Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital de Xàtiva realitza més de 900 atencions en l'últim curs.

17/10/2023

La Unitat Pedagògica Hospitalària de l'Hospital de Xàtiva realitza més de 900 atencions en l'últim c

La Unitat Pedagògica Hospitalària (UPH) de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha atés el darrer curs a 495 xiquetes i xiquets ingressats en la el Servei de Pediatria i ha realitzat 960 atencions pedagògiques a pacients en edat escolar tant hospital de dia, consultes i hospitalització.

Obert el nou curs escolar, la coneguda com a "escoleta de l'hospital" prepara ja les activitats lúdiques i formatives per a l'anumnat durant la tardor i de cara a les activitats nadalenques.

La Unitat Pedagògica Hospitalària (UPH) de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha atés el darrer curs a 495 xiquetes i xiquets ingressats en la el Servei de Pediatria i ha realitzat 960 atencions pedagògiques a pacients en edat escolar tant hospital de dia, consultes i hospitalització.

 

La Unitat presta atenció pedagògica als pacients en edat escolar tant aquells que estan ingressats com els que acudixen en l'hospital per a ser tractats de forma ambulatòria. La també coneguda com “L’Escoleta de l’Hospital”, realitza un programa d'activitats trimestral a més de sumar-se a campanyes concretes amb motiu de dies internacionals o moments festius puntuals com ho és el Nadal.

 

La UPH de Xàtiva té dotació material i una professora a càrrec de la Conselleria d'Educació que igual que els centres docents, realitza un programa educatiu durant tot el curs escolar adaptant-ho també a les necessitats puntuals de l'alumnat que està ingressat o acudix a l'hospital per qualsevol tipus d'atenció.

 

Entre els objectius d'esta Unitat està proporcionar, en coordinació amb els centres de referència de l'alumnat i, si és el cas, amb els docents de l'àmbit domiciliari, atenció educativa a l'alumnat hospitalitzat per a assegurar la seua continuïtat en el procés educatiu.

 

També contribuïx i facilita la incorporació de l'alumne en el centre de referència una vegada acabat el període de convalescència o estada hospitalària, alhora que posar a l'abast dels xiquets i jóvens aquells mitjans tecnològics que afavorisquen l'aprenentatge.

 

És funció de la UPH també, la utilització del temps lliure en l'hospital programant activitats educatives i d'oci en coordinació amb altres professionals, col·lectius socials i institucions, alhora que s'ocupa d'afavorir situacions de relació en l'aula que els permeten millorar les relacions interpersonals entre els distints xiquets i xiquetes ingressats.

 

L'objectiu final és aconseguir que l'alumnat s'assenta bé, mantinga un nivell d'activitat que afavorisca la seua recuperació i normalitze el seu procés educatiu durant el seu temps a l'hospital.

 

En la Comunitat Valenciana hi ha 15 Unitats Pedagògiques en altres tants hospitals de la xarxa pública valenciana. L'any passat estes unitats atengueren més de 6.200 xiquetes o xiquets en els distints centres hospitalaris.

 

La importància d'estos serveis radica en la capacitat de mantindre el contacte de l'alumnat amb l'àmbit educatiu de la millor manera possible durant el seu període d'ingrés de manera que la volta en la classe supose el mínim trastorn possible per a la seua formació acadèmica.

 

Compartir

Galeria d'imatges