El Profesional

Esta página incluye información de particular interés para  profesionales del Departament Xàtiva-Ontinyent.

Publicador de continguts

JO INNOVE 2023 CONCURS D'IDEES PER A LA INNOVACIÓ

JO INNOVE 2023 CONCURS D'IDEES PER A LA INNOVACIÓ

16/06/2023

JO INNOVE 2023 CONCURS D'IDEES PER A LA INNOVACIÓ

 

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent convoca la segona edició dels premis JoInnove per a promoure la generació d'idees innovadores entre professionals que milloren el benestar de pacients i professionals de la sanitat pública.

La idea que fonamenta este guardó és aconseguir estimular la innovació per a  la millora de la seguretat de pacients i professionals així com el seu grau de satisfacció i també la sostenibilitat ambiental i econòmica. 

 

El concurs està organitzat per la Unitat d'Investigació i Innovació del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent que posa com a exemple per a participar "la creació d'aplicacions, idees de negoci d'alta complexitat o millores assistencials que contribuïsquen a millorar els entorns de treball" i al·ludixen la vocació dels professionals de la sanitat perquè innoven en favor de la seua millora. 

 

Les idees participants seran estudiades pel grup promotor i seleccionarà un total de dotze idees finalista que seran traslladades al jurat que trie finalment una idea per cada una de les categories que conformen el concurs: Seguretat de pacients i professionals, Sostenibilitat ambiental i econòmica i Satisfacció de pacients i professionals. 

 

En quan a la seguretat es busca propostes encaminades a aconseguir desenvolupar i mantindre habilitats no tècniques, detectar i proposar mesures per a disminuir els riscos en l'àrea d'hospitalització y també l'hospitalització a domici. 

 

En l'àrea de sostenibilitat, la iniciativa està interessada en propostes per reduir els residus de plàstic. el consum elèctric i d'aigua i/o reduir de les emissions CO2 així com millorar i adequar el temps d'estada hospitalària.

 

Pel que fa a l'apartat de sasistacció el JoInnove busca millorar la informació que reben pacients i familiars. millorar l'experiència de qui va a urgències, la digitalització de l'educació sanitària hospitalària, millorar el lloc de treball (seguretat, higiene i ergonomia) i també la participació i la relació interprofessional.

 

Igual que en l'edició anterior, per a participar en este concurs s'ha activat una plataforma digital on es pot accedir lliurement i descriure amb els detalls que es requerixen, la idea innovadora i en quina categoria es desitja participar. El projecte guanyador obtindrà una tablet i 3.000 euros per a desenrotllar la idea innovadora. 

 

La idea guanyadora comptarà amb la seua posada en marxa i desenrotllament inicial i tant les finalistes com la resta podran formar part de la plataforma ESSALUD (empreses i sanitaris innovant per a la salut) que dóna suport a esta iniciativa. 

 

 

Compartir

Galeria d'imatges

JO INNOVE 2023 CONCURS D'IDEES PER A LA INNOVACIÓ