Publicador de contenidos

EL CONSELLER MÍNGUEZ VISITA L'EDIFICI DE CONSULTES DEL NOU HOSPITAL D'ONTINYENT

03/04/2023

EL CONSELLER MÍNGUEZ VISITA L'EDIFICI DE CONSULTES DEL NOU HOSPITAL D'ONTINYENT

El nou centre disposarà de més llits, quiròfans i consultes externes i incorporarà nous serveis assistencials amb una inversió total de 43 milions d'euros

 

Miguel Mínguez: "Està previst que durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis

El conseller de Sanitat Universal i Salut Pública, Miguel Mínguez, ha visitat les Consultes Externes del nou hospital d'Ontinyent, el primer edifici a entrar en funcionament de tot el complex hospitalari, i ha destacat que "està previst que, durant aquest mateix any, de manera gradual, estiguen operatius tots els serveis", ja que les obres avancen segons el que es preveu i estan executades al 90 %.

 

En aquest sentit, ha destacat que "el nou centre disposarà de més llits d'hospitalització, un nombre més gran de quiròfans i de consultes externes, així com la incorporació de nous serveis assistencials, com ara un hospital de dia medicoquirúrgic, una unitat de cures intensives i una unitat de dany cerebral".

 

En concret, l'àrea de Consultes Externes se situa en la primera planta, ocupa una superfície de 790 m² i es compon de 26 consultes, 7 zones de proves, sales d'espera i lavabos.

 

El nou centre hospitalari prestarà assistència especialitzada a més de 54.000 pacients de les poblacions següents del Departament: Albaida, Agullent, Aielo de Malferit, Atzeneta d'Albaida, Bèlgida, Benissoda, Bocairent, Bufali, Carrícola, El Palomar, Fontanars dels Alforins i Ontinyent.

 

Així mateix, el nou hospital tindrà 24 llits més que l'actual (passa de 56 a 80), 2 quiròfans més (passa de 3 a 5), 11 consultes externes més (passa de 13 a 24). També disposarà d'un nou paritori (passa d'1 a 2), 12 llocs d'urgències més i 6 llocs de dia més a l'hospital de dia. Tot això en una superfície construïda que quasi quadruplica la de l'antic hospital, que passa dels 7.000 m² actuals a prop de 27.000 m².

 

Quatre blocs comunicats entre si

 

L'edifici està format per quatre blocs comunicats entre si: el d'hospitalització i serveis generals; el bloc d'accessos i Consultes Externes; el bloc quirúrgic, Maternitat i Radiodiagnòstic, i el bloc d'Urgències. Tots els blocs estan comunicats entre si mitjançant passarel·les envidrades.

 

Els 80 llits projectats estan previstos en 48 habitacions d'ús individual i 16 habitacions dobles, i es pot ampliar l'hospitalització doblant les habitacions simples en cas que hi haja emergència sanitària, fins a una capacitat total de 128 llits.

 

El programa funcional del nou centre amplia de manera significativa la cartera de serveis de l'actual hospital i incorpora nous serveis, com ara els d'hospital de dia medicoquirúrgic, unitat de cures intensives (UCI) i unitat de dany cerebral.

 

La nova unitat de radiodiagnòstic disposa de dues sales de raigs X, una de telecomandament, un TAC, un ortopantomògraf, dues sales d'ecografia i una de mamografia. Amb l'última modificació del projecte es dota l'hospital d'un equip de ressonància magnètica d'alt camp.

 

Finalment, aquest centre disposarà de 251 places d'aparcament públic i 111 places per a personal sanitari.

 

Aquest nou hospital és el resultat del conveni de col·laboració que la Conselleria va subscriure el juliol de 2016 amb l'Ajuntament d'Ontinyent.

Compartir

Galería de imágenes

EL CONSELLER MÍNGUEZ VISITA L'EDIFICI DE CONSULTES DEL NOU HOSPITAL D'ONTINYENT