ACTUALIDAD ACTUALIDAD

Un equip mèdic-quirúrgic de l'Hospital Lluís Alcanyís dóna suport sanitari i formació durant dos setmanes als camps de refugiats sahrauís

Xàtiva, 12/4/18

El Departament de Salut Xàtiva Ontinyent participa en una acció humanitària amb una campanya mèdic-quirúrgica en els camps de refugiats sahrauís. Durant dues setmanes es realitzaran centenars de consultes i gairebé cinquanta intervencions quirúrgiques en una població freturosa d'especialistes en otorinolaringologia (ORL).

El projecte es realitza a través de la Fundació La Vicuña ORL amb professionals de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva que van a participar al costat d'altres membres de la delegació valenciana d'aquesta fundació, prestant assistència sanitària, mèdic-quirúrgica i donant formació a sanitaris de la zona.

L'acció humanitària es durà a terme en Tinduf (Algèria), on es concentra bona part de la població exiliada del Sahara Occidental i compta també amb la col·laboració del Fons Valencià per la Solidaritat i de l'àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Xàtiva.

La delegació valenciana de la fundació La Vicuña està formada pel Dr. Tomás Pérez Cap del Servei d'ORL de l'Hospital Lluís Alcanyís i al seu torn coordinador de la delegació. En l'expedició li acompanyarà la Dra Paloma Estrems de l'especialitat de ORL, la Dra Gema Ayas anestesióloga, les infermeres Matilde Serrano i Óscar Domínguez López i la audioprotesista Sandra Salaverri.

L'acció d'aquesta comissió mèdic quirúrgica que comença el proper dissabte 14  tindrà una durada de dos setmanes i tindrà com a objectiu l'atenció en otorinolaringologia pediàtrica atenent a més de 50 xiquets i xiquetes diaris i realitzant 47 intervencions quirúrgiques. També la comissió va a realitzar atencions fins i tot en les "haimes" on viu gran part d'aquesta població.

Així mateix es va a impartir formació especialitzada al personal sanitari d'infermeria especialment en l'atenció d'urgències, detecció i abordatge de les patologies d'otorinolaringologia amb la finalitat de que progressivament pugua donar-se una millor assistència sanitària a la població.

DEPARTAMENTO DE SALUD XATIVA - ONTINYENT DEPARTAMENTO DE SALUD XATIVA - ONTINYENT