Departament de Salut XATIVA ONTINYENT, logo.

BENVINGUDA BENVINGUDA

 

           

          Equip Directiu del Departament


Llig

ACTUALITAT ACTUALITAT

El departament de salut de Xàtiva ofereix tractament personalitzat i integral al càncer de mama

 

Xàtiva 11.07.19

El departament de salut Xàtiva-Ontinyent compta amb una de les sis Unitats de mama acreditades a la Comunitat Valenciana per al tractament integral i personalitzat del càncer de mama.

 

La Unitat, que disposa d'un servei de prevenció i garbellat de la població en general i un circuit específic per als casos detectats en els centres d'Atenció Primària, atén i valora una mitjana setmanal de 25 nous casos. A l'any realitza una mitjana de 175 intervencions quirúrgiques de neoplàsia de mama, si bé la unitat també tracta i atén patologia benigna i els casos en els quals no està indicada la intervenció quirúrgica. A més, realitza cirurgia oncoplástica i reconstructiva de mama.

 

En comptar amb aquesta unitat acreditada per la Societat Espanyola de Senología i Patologia Mamària (SESPM) des de 2013, el departament de salut aconsegueix arribar a uns estàndards de qualitat assistencial de "excel·lència" en el diagnòstic i tractament del càncer de mama.

 

Reunió setmanal

 

En aquesta unitat el Comitè de la Mama es reuneix setmanalment per a conèixer i avaluar tots els casos nous i emetre una recomanació de forma col·legiada i multidisciplinària. Deu professionals de les especialitats de cirurgia, oncologia, radioteràpia, radiologia, psicologia, anatomia patològica, infermeria especialitzada i personal administratiu conformen aquest òrgan que treballa coordinat per a donar una resposta personalitzada a cada cas en concret. El comitè estudia totes els aspectes i particularitats que fan de cada pacient un cas únic amb un tractament determinat.

 

En el Comitè, cada professional aporta la informació i indicacions pròpies de la seva especialitat, controlant i realitzant un seguiment a les pacients en procés de tractament. També s'aporten proves diagnòstiques i es porta a discussió conjunta totes les indicacions terapèutiques de cada cas.

 

Aquesta Unitat forma part d'una xarxa de 33 avalades per la SESPM en tot el territori estatal. A la Comunitat Valenciana existeixen acreditades unitats de patologia mamària als hospitals de Sagunt, València Clínic, València Doctor Peset i Hospital General de València i Castelló. El seu objectiu fonamental és aconseguir l'excel·lència en el diagnòstic i tractament del càncer de mama i també de la seva patologia benigna. La Unitat de la Mama (UPM) participa també en el programa MIR de formació de personal mèdic en cirurgia i en diferents programes de recerca com el que actualment desenvolupa relacionat amb la localització del gangli axil·lar sentinella anomenat "IMAGINI II" que busca una major eficiència en aquest tipus de procediment.

 

Tal com afirmen des d'aquesta Unitat, "comptar en el departament amb una Unitat de Patologia Mamària permet una millora significativa en els resultats i en la taxa de supervivència davant aquesta malaltia". També destaquen que aquesta forma de treball "és fonamental per a aconseguir magnífics resultats deguts a la labor de tots i cadascun dels seus components".

DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT