ACTUALITAT

L' "Expai Expo" de l'hospital Lluís Alcanyís ofereix una mostra de fotografies sobre els xiquets "Talibés" a Senegal

                         

 

Xàtiva, 15.7.19

l'àrea d'exposicions ESPAI EXPO ubicada en els consultes externes de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva oferix, fins a final del mes de juliol, una exposició de fotografies de Pablo Llácer sobre els dificultats que patixen els territoris del tercer màs.

La mostra porta el títol de "Talibés" que son els xiquets dels crides "daaras", escoles alcoràniques tradicionals. En moltes d'elles, son obligats pels seus mestres alcorànics  a pidolar pels carrers dels ciutats de Senegal.

                             

 

Esta realitat d'una dels parts d'Àfrica mes castigada pels necessitats mes bàsiques,  els ha arreplegat Pablo Llácer realitzant una selecció de 17 fotografies de rostres i altres tantes d'escenes, tots elles utilitzant la tècnica del blanc i negre i destacant l'interés de l'autor per no modificar la realitat que viuen estos xiquets i jóvens d'esta part del continent africà.

El fotògraf va viatjar a realitzar estigues fotografies com a membre de la ONG "Hospitaleros sense fronteres" que cada any du a terme una acció d'ajuda humanitària en una ciutat de Senegal fent especial incidència sobre esta població infantil: els Talibés.

                            

Esta exposició s'emmarca en la iniciativa del centre hospitalari de dur a terme accions d'humanització de l'assistència sanitària. El cridat ESPAI EXPO està obert dónes del passat mes de maig amb mostres d'activitats humanitàries de Personal sanitari. A partir de la pròxima tardor és preveu donar cabuda a mostres artístiques de diferent temàtica així com als treballs d'escoles d'art.