Departament de Salut XATIVA ONTINYENT, logo.

BENVINGUDA BENVINGUDA

 

           

          Equip Directiu del Departament


Llig

ACTUALITAT ACTUALITAT

El Servei d'Anestèsia de l'Hospital Lluís Alcanyís obté la certificació d'Hospital Segur en Anestèsia i Reanimació

Xàtiva, 07.08.19

La Unitat d'Anestèsia i Reanimació de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva ha rebut la certificació "d'Hospital Segur" que concedix el sistema espanyol de notificació en reanimació i anestèsia (SENSAR). L'objectiu principal del programa d'acreditació és premiar simbòlicament a aquells hospitals que tenen una activitat suficient com per a contribuir amb la comunicació de la seua experiència, a la seguretat del pacient en el seu centre i servir per a la resta d'hospitals de motivació per a aconseguir este objectiu de seguretat.

 

Esta acreditació representa també una forma de reconéixer als hospitals "actius" en el Sistema SENSAR i destacar l'ocupació d'esta ferramenta per a l'aprenentatge i posada en marxa de mesures correctores davant dels incidents de seguretat del pacient comunicats per professionals en l'àmbit de l'anestèsia, les cures crítiques i el tractament del dolor dels hospitals.

 

En la Comunitat Valenciana només els hospitals Clinic de València, General de València, Manises i Gandia figuren com a hospitals "actius en SENSAR" junt amb l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.

 

El treball d'este sistema es basa en la recopilació d'informació i la comunicació sobre esdeveniments de risc i en l'aprenentatge i posada en marxa de mesures correctores davant dels incidents de seguretat del pacient comunicats per professionals.

 

Des d'este sistema s'afirma que "els metges, personal d'infermeria i auxiliars que patixen i observen les situacions de risc per als pacients, tenen per regla general un clar interés per evitar que eixes situacions es repetisquen" estes experiències són compartides i servixen per a millorar la seguretat dels pacients.

 

En els últims anys, el nombre de servicis d'anestèsia de diferents hospitals inscrits en este sistema d'acreditació ha anat incrementant-se el que mostra un interés creixent per l'ús d'esta ferramenta de seguretat.

DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT