Departament de Salut XATIVA ONTINYENT, logo.

BENVINGUDA BENVINGUDA

 

           

          Equip Directiu del Departament


Llig

ACTUALITAT ACTUALITAT

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent licitarà en breu l'Hospital de Dia

Xàtiva 15.1.19

La licitació per al projecte de construcció del nou hospital de dia, ubicat en l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, serà publicada en breu, una vegada concedida la llicència d'obres sol·licitada recentment.

L'Hospital Lluís Alcanyís atén anualment més de 2.800 noves consultes d'Hematologia i més de 4.600 successives. A més, el Servici d'Oncologia rep anualment 750 noves consultes i atén 10.200 consultes successives.

La major part d'estes consultes van seguides d'algun tractament que s'administra en l'hospital de forma ambulatòria i sense necessitat d'ingrés. Este tipus de tractaments s'estan administrant en l'actualitat en les plantes 1 i 6 del centre hospitalari.

Des de la Gerència del Departament, el seu responsable, Margarita Llaudes, ha recordat que "la qualitat assistencial i sanitària actualment és excel·lent perquè comptem amb uns magnífics professionals" encara que també reconeix que "després de la construcció de l'hospital de dia disposarem de millors instal·lacions que milloraran la prestació assistencial per a servici d'esta naturalesa", es tracta segons Llaudes "de donar major dignitat i privacitat així com de crear un espai especialment dissenyat per a estos tractaments".

L'hospital de dia ha sigut des de fa anys "una demanda de la població que en relativament poc de temps serà una realitat".

Amb un pressupost que sobrepassa el milió d'euros l'hospital de dia serà construït sobre una superfície de 839 metres quadrats en una única planta i amb accés directe des de l'entrada per urgències generals. El nou espai hospitalari donarà resposta a les necessitats que estos servicis han vist incrementar en els últims anys i les prestacions sanitàries que oferixen en l'actualitat a pacients oncològics i d'hematologia de tot el Departament de Salut de Xàtiva-Ontinyent.

                                       

 

Segons el projecte tècnic realitzat l'hospital de dia comptarà amb sis consultes, una àmplia sala d'espera, dos àrees d'aïllament i dos zones de tractament; una amb huit llits i una altra amb 24 llocs de tractament en butaca. A més comptarà amb un control d'infermeria, sala de reunions i una sala de consultes per a infermeria.

                         

 

El Departament de Salut compte ja amb un Pla d'Atenció d'Infermeria en hospital de dia per a tractar el pacient assessorant-li amb informació sobre els tractaments, cures durant el mateix i efectes col·laterals, així com el suport físic, psíquic i emocional que precisa este tipus de pacients.

 

                     

                   -  L'accés a l'Hospital de Dia està previst siga des de l'entrada per la porta d'Urgències Generals-

 

DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT