Departament de Salut XATIVA ONTINYENT, logo.

BENVINGUDA BENVINGUDA

 

           

          Equip Directiu del Departament


Llig

ACTUALITAT ACTUALITAT

El Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent posa en marxa una plataforma web per a investigació i innovació

                                   

 

Xàtiva, 10.07.19

Com a part del programa ESSALUD, de col·laboració entre empreses i Sanitat en matèria d'innovació i investigació, s'ha presentat hui en l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, la nova plataforma web que facilitarà la posada en marxa dels projectes entre professionals dels centres sanitaris i les empreses adscrites al programa a través del clúster empresarial INNOVALL.

 

A l'acte de presentació ha acudit la Secretària Autonòmica d'Eficiència i Tecnologia Sanitària Concha Andrés, La gerent del Departament Xàtiva-Ontinyent Margarita Llaudes, el Director Gerent de la fundació FISABIO i el President del clúster empresarial INNOVALL Rafael Pla.

                         

 

L'objectiu d'esta plataforma és actuar com un mitjà de comunicació entre les empreses del Clúster Territorial d'Innovació i Sostenibilitat (INNOVALL) i els/les professionals de l'entorn sanitari, concretament del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent, a fi de promoure accions de col·laboració per al desenrotllament de nous productes i servicis.

 

L'eix principal d'esta ferramenta és un tauler d'anuncis amb propostes, on el personal del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent i les empreses poden donar a conéixer les seues necessitats, capacitats i idees en aspectes concrets en el camp de la salut.

 

En esta ferramenta digital es podrà visualitzar, rebre i publicar propostes col·laboratives així com mantindre una constant comunicació entre investigadors i desenvolupadors dels projectes.

 

La Secretària Autonómia d'Eficiència i Tecnologia Sanitària, Concha Andrés ha mostrat el "compromís de tota la Conselleria de Sanitat Universal I Salut Pública en programes tan importants com este que ajuden a millorar la qualitat de vida de les persones" així com a "protegir de forma contundent que els científics es queden amb nosaltres". Per la seua banda el Gerent de la fundació FISABIO Jose Antonio Manrique ha qualificat "d'experiència pionera" la posada en marxa d'este programa que unix Univerdidades, empreses innovadores, investigadors i professionals sanitaris.

 

Presenten un projecte basat en realitat virtual

 

Durant la presentació de la plataforma s'ha avançat un projecte innovador el desenrotllament del qual ha sigut proposat per personal d'infermeria de l'Hospital d'Ontinyent; Es tracta d'un "programa d'especialització en l'àrea quirúrgica amb realitat virtual" dirigit a facilitar la formació de la infermeria quirúrgica, la idea ha sigut presentada per la infermera Tere Prats de l'àrea quirúrgica de l'Hospital d'Ontinyent junt amb els desenvolupadors d'esta ferramenta de l'empresa Data Transfer Smart Solutions d'Ontinyent . L'enginyer d'esta empresa Jordi Tormo ha explicat de forma pràctica la tecnologia a emprar, que es basa en una aplicació en realitat virtual, que permetrà al personal de quiròfan realitzar un reconeixement previ de l'espai quirúrgic, aparataje i instrumental en el període de formació que reben estos professionals sanitaris.

 

Des de la seua creació a l'octubre de l'anys passat el programa ESSALUD treballa ja en altres dos projectes col·laboratius amb empreses del clúster INNOVALL dels detalls del qual encara és prematur avançar detalls, però que mostren el grau d'interés tant per part dels professionals com les empreses innovadores de cara a l'aplicació en l'àmbit de la salut.

 

DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT DEPARTAMENT DE SALUT XATIVA - ONTINYENT