En el dia internacional de l'assistència humanitària, el Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent recorda la labor dels seus professionals

Xàtiva, 16.8.19

 

Quatre professionals sanitaris de l'Hospital d'Ontinyent han participat en labors humanitàries en el que va d'any. Es tracta d'un facultatiu especialista en anestèsia, un especialista de ginecologia, una comare i una especialista en pediatria. També sis professionals de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva han participat aquest anys en assitència humanitària, dos d'ells a un equip START de l'AECID i altres quatre en una acció humanitària als camps de refugiats a Sahara.

 

El Dr. Julian García Polít cap de secció d'anestèsia i reanimació de l'Hospital d'Ontinyent ha participat en la missió de cooperació "Oasi", que acaba de complir catorze anys, realitzant l'activitat d'assistència sanitària principalment a població infantil. L'acció es realitza en el bloc quirúrgic instal·lat en la localitat de Bombuaka en la regió de Savannes a Togo i té una duració de dos setmanes.

 

En esta ocasió l'organització ha informat que ha realitzat més de 100 consultes mèdiques i 30 intervencions quirúrgiques en l'especialitat de traumatologia, patologia molt requerida "per a tornar la funcionalitat a deformitats provocades per cremades" segons informen els integrants d'esta organització.

 

Una altra zona d'acció humanitària ha sigut Senegal, on la Dra Laia Segrelles pediatre de l'Hospital d'Ontinyent, ha participat dins del projecte de cooperació de la ONG Yakaar África en un equip mèdic i d'infermeria de deu professionals que van arribar a realitzar més de mil consultes en vint dies de treball.

 

La comare Carmen Eixit i el ginecòleg Francisco Romero han participat en un camp de refugiats migrants en l'illa de Lesbos (Grècia) on han donat assistència especialitzada en ginecologia i obstetrícia dins de l'organització Rowing Together que oferix suport humanitari en camps de refugiats procedents de Síria i Afganistan majoritàriament.

 

La participació d'estos professionals en els projectes d'ajuda humanitària es realitza de forma voluntària i acollint-se a la regulació dels permisos que garantix la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública

 

Durant el passat any més d'un centenar de professionals de la sanitat pública valenciana participe en labors d'este tipus, En el departament de salut Xàtiva-Ontinyent una desena de professionals participen anualment en programes d'ajuda humanitària. Esta oportunitat l'ha facilitat la nova normativa que va entrar en vigor l'any passat i que fomenta la participació del personal gestionat per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública en programes de cooperació al desenrotllament sostenible o en accions humanitàries internacionals, incloses les emergències, tant com cooperants, com a voluntaris.

 

 

 

.

ENCUENTRA AQUÍ INFORMACIÓN SOBRE PREVENCIÓN Y ACTUACIÓN FRENTE A COVID-19

Aquí puedes encontrar materiales para informarte y utilizar en redes sociales con las recomendaciones oficiales frente al coronavirus. Recuerda no difundir "bulos" e informarte siempre de fuentes oficiales y sobretodo SEGUIR LAS RECOMENDACIONES actualizadas que ofrecemos por redes sociales. Muchas gracias por tu colaboración.

El Departament organitza una Jornada formativa sobre les "Rutes Assistencials"

La Jornada ha sigut impartida per un dels més destacats representants del disseny d'esta “ferramenta assistencial”, el Dr. Carles Blay, que forma part de l'equip del Centre d'Innovació i Gestió del Canvi, investigador en este camp actualment i que compta amb àmplia experiència en la implantació d'estes Rutes.

Professionals i usuaris de la sanitat pública units contra la violència masclista

Centenars de persones, entre professionals de la sanitat pública i usuaris, s'han concentrat a les portes dels centres per mostrar el seu rebuig a la violència masclista. Culmina així la Setmana contra la violència de gènere que el Departament de Salut Xàtiva Ontinyent ha organitzat amb diverses activitats de sensibilització i visibilitat d'aquesta xacra social.