COMUNICADO DE LA GERENCIA DEL DEPARTAMENTO A PROPÓSITO DEL DESCONFINAMIENTO

S'ha iniciat una etapa de "desescalada" progressiva de les mesures especial davant la COVID19. Des del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent adverteixen què pel que fa a l'ús dels centres sanitaris, cal continuar mantenint la cautel.la i seguretat per evitar el contagi. Llig aquest comunicat i no dubtes en contactar-nos per qualsevol dubte.

ENCUENTRA AQUÍ INFORMACIÓN SOBRE PREVENCIÓN Y ACTUACIÓN FRENTE A COVID-19

Aquí puedes encontrar materiales para informarte y utilizar en redes sociales con las recomendaciones oficiales frente al coronavirus. Recuerda no difundir "bulos" e informarte siempre de fuentes oficiales y sobretodo SEGUIR LAS RECOMENDACIONES actualizadas que ofrecemos por redes sociales. Muchas gracias por tu colaboración.

ACTIVITATS DIA DE LES DONES - DEPARTAMENT DE SALUT XÀTIVA-ONTINYENT

Baix el lema "la corresponsabilitat és sinònim d'igualtat" el Departament de Salut ha organitzat una sèrie d'activitats que commemoren el dia de les dones que se celebra el 8 de març.
S'estan mostrant 1 - 3 de 168 resultats.
Articles per pàgina 3
de 56

« Ves enrere

Professionals i usuaris de la sanitat pública units contra la violència masclista

Professionals i usuaris de la sanitat pública units contra la violència masclista

Xàtiva 24/11/17

Centenars de professionals sanitaris i no sanitaris dels centres del Departament de Salut han dut a terme una concentració silenciosa com a rebuig a la violéncia de gènere. Els últims assassinats de dones a les mans de les seues parelles o exparelles i la coincidència del dia internacional de la lluita contra aquestes violències han aconseguit una massiva participació tant de professionals com d'usuaris que demostra la unitat enfront d'aquest problema social.

                                        

A l'Hospital d'Ontinyent la concentració va comptar amb la presència de la Directora del Centre, María José Dasca i de la Gerent del Departament, Margarita Llaudes.

 

     

En la concentració de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva, va haver-hi una espontanea acció teatralizada contra la violència masclista organitzada pels tècnics sanitaris en formació que va afegir expectació i aplaudiments a l'acte de rebuig cap al masclisme. La concentració a Xàtiva va comptar amb tot l'Equip Directiu del Departament, la Direcció de Salut Pública així com la Regidora de Dóna i Igualtat de l'Ajuntament de Xàtiva, Cesca Chapí i el seu equip tècnic municipal.

El mur de missatges contra la violència masclista instal·lat als Hospitals de Xàtiva i Ontinyent ha despertat el seguiment de forma espontània per la practica totalitat dels  17 centres de salut zonals i els 57 consultoris del Departament el que suposa una adhesió que supera el miler de professionals participant en aquesta causa comuna de sensibilització.

 

 

    

Professionals i usuaris dels 17 centres de salut i alguns consultoris del Departament també s'han concentrat per a mostrar el rebuig a la violència de gènere.

També el dos hospitals del Departament, així com algun centre de salut s'han adherit també a les projeccions de curtmetratges sobre igualtat de gènere, discriminació per sexe, les patologies de gènere i violència masclista que han estat vists per centenars d'usuaris en projeccions contínues que, sense alterar el funcionament normal dels centres, han posat de manifest que els establiments de la sanitat pública estan clarament sensibilitzats. A més s'ha recordat que són serveis públics preparats i organitzats per detectar i atendre qualsevol cas de violència, especialment la de gènere.

                       

També tots els dispositius informàtics obrien aquesta setmana la seua xarxa Infonet amb les activitats organitzades durant aquesta Setmana i proposaven als seus professionals l'adhesió al Pacte Valencià contra la violència de gènere.

Des de la comissió organitzadora d'aquestes activitats s'ha mostrat la satisfacció per l'alt índex de participació i s'ha informat ja que "no ens anem a quedar solament amb una setmana de conscienciació, és necessària una constant visibilitat i acció sobre aquesta causa". Per això, la Direcció d'Infermeria d'Atenció Primària que ha coordinat la Setmana, té previst dur a terme conferències, sessions formatives per al personal així com una jornada temàtica al llarg dels propers mesos.

La campanya constant que els centres sanitaris són espais segurs i lliures de violència de gènere, l'adhesió al Pacte València Contra la Violència del Gènere i les accions extraordinàries com aquesta posen de manifest el compromís de la sanitat pública valenciana en la lluita per l'eradicació d'aquest problema.