El Departament Xàtiva-Ontinyent instaura un procediment per a millorar la seguretat durant la dispensació de medicaments

                                        

Xàtiva (15.08.19)

  El Departament de Salut ha començat a l'Hospital d'Ontinyent un procediment per a evitar les interrupcions del professional sanitari durant l'administració i preparació de medicaments. Els professionals d'infermeria visten un jupetí especial que advertix les persones usuàries i acompanyants que estan praparando medicació i no han de ser interromputs.

(consulta la notícia en altres mitjans)

Els jupetins són de tipus refectant i porten en lloc visible la inscripció " No interrompre, estem preparant i administrant medicació. Gràcies". Amb esta mesura es vol aconseguir un major grau de seguretat dels professionals durant el temps de preparació i dispensació de medicació per a les persones que estan atenent. La mesura té com a objectiu evitar les interrupcions que patix la infermeria durant este temps evitant així duplicitats i errors deguts a distraccions.

 

Esta iniciativa ha sigut posada en funcionament després d'una acció dels professionals d'infermeria de l'Hospital d'Ontinyent. La proposta es va tractar com a "suggeriment de millora" dins del pla de comunicació interna que està posant en marxa la Comissió de Qualitat del Departament de Salut Xàtiva-Ontinyent.

 

La proposta d'una supervisió d'infermeria explicava que "A fi d'evitar qualsevol tipus d'error que podria desencadenar en un esdeveniment advers s'ha adoptat la mesura d'imprimir uns jupetins reflectors" i que "el personal sanitari quan vaja a realitzar estes tasques, es posarà el jupetí per a donar informació als pacients i acompanyants i evitar errors per interrupcions continuades".

 

Este procediment que ha començat esta mateixa setmana a dur-se a terme en l'Hospital d'Ontinyent, es preveu instaurar també en els pròxims mesos entre els professionals d'infermeria de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva.